Miód pszczeli wielokwiatowy

Łagodne, subtelne w smaku miody z wiosennych zbiorów.
Mimo swojej delikatności są prawdziwą esencją wiosennych życiodajnych sił
Mazurskiej Przyrody. Specjaliści od medycyny naturalnej polecają miód wielokwiatowy osobom ze skłonnościami do alergii.

Miód pszczeli wielokwiatowy
Dostępne opakowania: 1400 g / 550 g / 375 g / 250 g




Miód pszczeli leśny

Nieskrzywdzona flora Mazurskich lasów obfituje
w smaczne pożytki nektarowe i spadziowe.
Nasze pszczoły tworzą z nich miód o wybitnie esencjonalnym charakterze.
Smakując miód leśny wracamy wspomnieniem
na ukwieconą leśną polanę w upalny lipcowy dzień. Jego walory zdrowotne wynikają z różnorodności
ziół występujących w naturalnym Środowisku leśnych polan oraz poszycia mazurskich lasów. Wśród zastosowań leczniczych warto wymienić wspomaganie wątroby i woreczka żółciowego, zapobieganie i leczenie grypy oraz innych chorób
z przeziębienia. Najlepsze rezultaty osiągamy używając w codziennej diecie.

Miód pszczeli leśny
Dostępne opakowania: 1400 g / 550 g / 375 g / 250 g




Miód pszczeli lipowy

Miód lipowy ze zbiorów 2002 zachwyca smakoszy unikalnym połączeniem ostrego smaku lipy z łagodnymi domieszkami spadzi liściastej.
Szczodrość Mazurskiej Natury objawiona miodem lipowym zasługuje na specjalne miejsce w spiżarni miodowych konsumentów. Miód lipowy wykazuje dużą aktywność antybiotyczną (zwalcza bakterie Gram-dodatnie, Gram-ujemne oraz grzyby chorobotwórcze dla człowieka). Tradycyjnie używany przy przeziębieniach działa też kojąco na system nerwowy.

Miód pszczeli nektarowy lipowy
Dostępne opakowania: 1400 g / 550 g / 375 g / 250 g




Miód pszczeli gryczany

Na obrzeżach Mazur, w unikalnym mikroklimacie Parku Krajobrazowego, Dylewskich Wzgórz plantatorzy uprawiający grykę zabiegają o względy pszczelarzy. Nasze pszczoły sprawiają, że zapylone kwiaty gryki dają pewniejszy plon. W nagrodę pszczoły znoszą do swych uli nektar o intensywnym korzennym aromacie. Miód gryczany posiada zdecydowane cechy smakowe, ciemny brunatny kolor i intensywny zapach. Obecne w miodzie gryczanym związki flawonoidowe zmniejszają ryzyko zmian miażdżycowych. Duża zawartość magnezu i pochodnych rutyny wspomaga leczenie schorzeń układu krążenia i serca.

Miód pszczeli gryczany
Dostępne opakowania: 1400 g / 550 g / 375 g / 250 g



Miód pszczeli ze spadzi iglastej

Łagodny w smaku, "najmniej słodki" wśród miodów, pomimo, że nie powstaje z nektaru posiada opinię najcenniejszego. Urzeka jego żywiczny, balsamiczny zapach i smak o lekko korzennym odcieniu. Ze względu na wysoką zawartość mikroelementów polecany osobom pragnącym utrzymać wysoką sprawność umysłową.

Miód pszczeli ze spadzi iglastej
Dostępne opakowania: 1400 g / 550 g / 375 g / 250 g